Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem

Proszę proszę

Marcheweczki po kolei

Nie pchamy się panienki

 


 

Składniki:

   4 jajka,
   1,5 szkl cukru
   2 szklanki (ubite) utartej drobno marchewki
   2 szkl mąki,

   3/4 kostki masła
   2 łyżeczki sody
   2 łyżeczki proszku do pieczenia
   2 łyżeczki cukru wanilinowego
   4 łyżeczki cynamonu

   cukier puder do posypania

 

Przygotowanie:

Masło rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj delikatnie marchew i pozostałe sypkie składniki. Wlej masło do masy i bardzo dokładnie wymieszaj, następnie przełóż do natłuszczonej i posypanej bułką formy 20x30cm. Piecz w 200 stopniach około 50 minut – do suchego patyczka.


Dodaj komentarz