Pyszna!
Sycąca!
Popis mojego męża:)
Składniki:
1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
świeży szpinak 500 g
jajko
oliwa z oliwek
feta 250 g
pieprz, sól do smaku
kilka ząbków czosnku
Przygotowanie:
Szpinak umyć i pokroić. Włożyć do rondla i dusić pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, dodać wyciśniety czosnek. Ugotowany szpinak odcedzić i odstawić. Dodajemy fetę, 3 łyżki oliwy, roztrzepane jajko, doprawić solą i pieprzem. Blaszkę posmarować oliwą i położyć na niej płat ciasta. Posmarować go oliwą, wyłożyć na cieście farsz, przykryć drugim płatem, zlepić brzegi,posmarować oliwą. Piec około 45 minut, na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 C. Podawać na ciepło lub na zimno pokrojone na kwadraty.