Co jakiś czas słyszy się o zatruciu salmonellą. Jak uniknąć ryzyka takiego losu? Najlepiej byś unikała spożywania surowych jajek, chyba że kupujesz je od naprawdę zaufanego gospodarza. Jeśli kupujesz jaja na wsi lub na fermie, patrz jak mieszkają kury – te trzymane w małych ciemnych klatkach, podatne są na zakażenie salmonellą. Poza tym, co to za jajko do takiej kury, która nigdy nie wygrzebała sobie robaka na podwórku? W każdym razie już na pewno nie porywaj się na jedzenie na surowo jaj kaczych. Te można jeść tylko po uprzednim gotowaniu przez i to co najmniej 8 minut (liczone od chwili zanurzenia we wrzącej wodzie).
Ostatnie wpisy
-
Limitless Possibilities Await with 1wins Innovative Betting Experience
1 lipca 2025
-
Что делает 1вин таким привлекательным для азартных игроков
1 lipca 2025
-
Enjoy Internet poker Video game the real deal Money Web based poker Room 2025
1 lipca 2025
-
Forbes: Wealthiest People crazy day $1 put 2025 in to the Egypt 2024
1 lipca 2025
-
Casibom – casibom casino resmi güncel giriş.294
1 lipca 2025
-
Casibom – casibom casino resmi güncel giriş.2237
30 czerwca 2025
Kategorie
- 1win
- Chleby i bułki
- Ciekawostki kulinarne ze świata
- Co i jak? Kiedy i po co? Czyli porady drobne
- Czytelnia ze smakiem
- Dekoracje potraw
- Dekorowanie prezentów na różne okazje
- Dekorowanie stołu na różne okazje
- Kuchnia i jej dodatki
- Kulinarne wędrówki na wakacjach
- Kulinarne wędrówki po Zagłębiu i Śląsku
- Mały pomocnik przyjęć domowych oraz zasad savoir-vivre przy stole
- Menu catering impreza
- Na sprzedaż
- new
- News
- Od siebie słów kilka
- Post
- Przepisy – Fingerfood – Przekąski
- Przepisy na Ciasta i Desery
- Przepisy na Obiad
- Przepisy na Śniadanie
- Wszystko
Tagi
boczek
cebula
ciasto francuskie
czosnek
Dania główne na przyjęcie
Dekoracja z wazonikami
Dekoracje na Bożenarodzenie
Dekoracje na Walentynki
Dekoracje na Wielkanoc
Dekoracje wiosenne i letnie
Dekoracje ze świeczkami
dodatki do drugiego dania
fingerfood
Halloween dekoracje
Imprezowy kęs
jajka
kapary
kapusta
KORECZKI
majonez
marchew
masło
mięso mielone
mleko
mozzarella
mąka pszenna
orzechy włoskie
papryka
pasty i pasztety na kanapki
pieczarki
Polskie Pyszności
pomidory
Potrawy wegeteriańskie
przetwory
sałatki
ser biały
ser żólty
szpinak
truskawki
wigilia
Zupy na każdą pogodę
łosoś wędzony
śledzie
śledzik
śmietana