Papryka konserwowa

Lubię ją

Jest taka moja

Nie sklepowa! 

Składniki:

  • 2 kg papryki czerwonej
  • 2 kg papryki białej
  • 2 kg papryki zielonej

zalewa:

  • 8 szklanek wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 10 szt. ziela angielskiego
  • 10 szt. ziela angielskiego
  • 5 szt. liści laurowych
  • opakowanie gorczycy

 

Przygotowanie: 

Papryki należy wydrążyć, następnie pokroić w większe kawałki. Zalewę gotujemy 5 minut.  Papryki przekładamy do słoików. Następnie zalewamy paprykę w słoikach (pamietaj by były wyparzone i czyste) i pasteryzujemy 15 minut.  

Dodaj komentarz