Babka z fetą i szpinakiem

Szybka i prosta.

Zielona i biała.

Jak nasza zima:)

Składniki:

  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • 100 ml mleka
  • 180 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oliwy
  • 200 g fety
  • garść szpinaku (ja dałam połowę z tego co zakupiłam na targu, myślę, że to było na oko 200 g)
  • masło do wysmarowania blachy

Przygotowanie:

Jajka należy roztrzepać w misce, razem z solą i pieprzem, dodajemy mleko oraz mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy oliwę, pokrojony w kostkę ser feta i posiekany szpinak. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Podajemy i zajadamy.


Dodaj komentarz