Trochę inne niż oryginał
Ale ja takie lubię najbardziej
A wy? Jakie lubicie?
Składniki:
- 1 duży kabaczek zielony
- 1 kg papryki, ja miałam białą
- 1 kg mięsa w kawałku, szynka się nada idealnie
- 4 duże cebule
- 4 duże pomidory
- 1/2 małego słoiczka koncentratu
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, jarzynka, maggi
- 2 rosołki warzywne
- 1/2 szklanki mąki + woda
- 6 szt ziela angielskiego
- 4 liscie laurowe
- 6 łyżek oleju
Przygotowanie:
Kabaczek myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę oraz paprykę po oczyszczeniu kroimy w prążki. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy i również kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Do garnka wlewamy olej, dodajemy warzywa oraz ziela angielskie i liście laurowe. Dusimy, gdy wytworzy nam się woda dodajemy rosołki. Kiedy składniki naszego lecza są już miękkie, doprawiawy oraz dodajemy koncentrat. Mąkę w szklance zalewamy wodą, by było jej nieco powyżej niej samej. Dokładnie mieszamy by nie było żadnych grudek. Wlewamy do naszego lecza by go zagęścić. Chwilkę razem gotujemy i gotowe!