Zupa pieczarkowa

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • średnia marchewka
  • mała pietruszka
  • 1/2 cebuli
  • 1/4 z średniej wielkości selera
  • kostka rosołowa lub wywar z rosołu
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • maggi
Przygotowanie:

Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy, wrzucamy drobno pokrojone pieczarki do garnka z wodą. Następnie wrzucamy kostkę rosołową (może być warzywna, grzybowa lub z kury) albo wywarem z rosołu ,gotujemy na małym ogniu, zupę doprawiamy do smaku. Na koniec zupę pieczarkową można zagęścić śmietaną, można także posypać świeżą natką pietruszki. Łazanki gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wykładamy ugotowane na talerz i zalewamy zupą.

Łazanki są naprawdę duże po ugotowaniu. Nie trzeba dużo gotować by się porządnie najeść:) Polecam szczególnie łakomczuchom. Szybko się gotują i nie musiałam stać nad garnkiem w obawie, że się rozgotują. Co niestety zdarzało się przy gotowaniu makaronu innych firm. Muszę dodać, że gotowałam je zarówno w zupie jak i w wodzie. Tyle o smaku i walorach. Dodam od siebie, że paczka jest poręczna i niewiele zajmuje miejsca, do tego jest kolorowa. Napewno wrócę do tego makaronu.
 
 
 
 
 
 

Dodaj komentarz