Zdrowy błonnik to kolejny produkt firmy Granex, który degustowałam. Są to wielozbożowe pałeczki z dodatkiem błonnika. Pałeczki to kompozycja 6 zbóż – żyto, pszenica, owies, jęczmień, kukurydza i amarantus. Co ciekawe produkt nie zawiera „złego” cukru, zawiera tylko niewielką ilość cukru, która występuje naturalnie w zbożach. Firma Granex napewno wprowadziła ten produkt z myślą o ludziach aktywnych ale nie tylko! Zapotrzebowanie naszego organizmu na błonnik to 20 – 40 g dziennej porcji, paczka pałeczek zawiera 350 g. Do tego porcja 30 g to tylko 98 kcal. Dodam jeszcze, że błonnik wchłania wodę, dzięki czemu pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając uczucie głodu. Muszę przyznać, że pomysł na tego typu płatki śniadaniowe jest rewelacyjny. Od kilku dni pałeczki towarzyszą mi wszędzie, zarówno w pracy jak i w domu. Jest to świetna przekąska, którą chrupię podczas pracy przy komputerze jak i oglądając film przed telewizorem. Oczywiście bez wyrzutów sumienia, bo te pałeczki to samo zdrowie. W mleku smakują mi tak sobie – jak dla mnie bez wyraźnego smaku, lepiej z kaszką smakową ale jak już wcześniej napisałam najlepsze są w formie chrupiącej przekąski. Opakowanie jest kolorowe i przywołuje swoją kolorystyką lato. Z uwagi na to, że jestem wzrokowcem, nie przeszłabym obojętnie koło tej paczki. Do tego wszystkiej najistotniejsze informacje mamy wyraźnie wyszczególnione na przedniej stronie opakowania bez konieczności ich szukania. Szkoda tylko, że w opakowaniu nie ma małej miarki, która odmierzałaby dzienną porcję zapotrzebowania błonnika. Polecam jednak ten produkt nie tylko dla osób odchudzających się ale wszystkim tym, którzy dbają o linię i zdrowie.
Ostatnie wpisy
-
Przekąska z batatów z krewetkami i awokado
28 lutego 2023
-
Pasty do chleba – serowa, z suszonych pomidorów, z hummusem
13 lutego 2023
-
Przekąski na stół – pomysł
13 lutego 2023
-
Metrowiec
13 lutego 2023
-
Deser ze słonym karmelem i orzeszkami
16 stycznia 2023
-
Mini tiramisu
16 stycznia 2023
Kategorie
- Chleby i bułki
- Ciekawostki kulinarne ze świata
- Co i jak? Kiedy i po co? Czyli porady drobne
- Czytelnia ze smakiem
- Dekoracje potraw
- Dekorowanie prezentów na różne okazje
- Dekorowanie stołu na różne okazje
- Kuchnia i jej dodatki
- Kulinarne wędrówki na wakacjach
- Kulinarne wędrówki po Zagłębiu i Śląsku
- Mały pomocnik przyjęć domowych oraz zasad savoir-vivre przy stole
- Menu catering impreza
- Na sprzedaż
- Od siebie słów kilka
- Przepisy – Fingerfood – Przekąski
- Przepisy na Ciasta i Desery
- Przepisy na Obiad
- Przepisy na Śniadanie
- Wszystko
Tagi
boczek
cebula
ciasto
ciasto francuskie
czosnek
Dania główne na przyjęcie
Dekoracja z wazonikami
Dekoracje na Bożenarodzenie
Dekoracje na Walentynki
Dekoracje na Wielkanoc
Dekoracje wiosenne i letnie
Dekoracje ze świeczkami
dodatki do drugiego dania
fingerfood
Halloween dekoracje
Imprezowy kęs
jajka
kapusta
KORECZKI
książka kucharska
majonez
marchew
masło
mięso mielone
mozzarella
mąka pszenna
orzechy włoskie
papryka
pasty i pasztety na kanapki
pieczarki
Polskie Pyszności
pomidory
Potrawy wegeteriańskie
przekąski
przetwory
sałatki
ser biały
ser żólty
szpinak
truskawki
Zupy na każdą pogodę
łosoś wędzony
śledzie
śledzik
śmietana