Zawijaniec z kapustą

Smaczny do barszczyku

Sam zresztą też

Na ciepło? Na zimno? 

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 słoik kapusty kiszonej (ja miałam z własnych kiszonej 1 litrowy)
  • 1 wieksza cebula
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • można dodać również tymianku
  • kilka łyżek oleju

Przygotowanie:

Kapustę przepukuję na durszlaku.  Cebulę kroje w kosteczkę. Warzywa przekładam na podgrzaną patelnię z olejem. Mieszam, pilnując by się składniki nie przypaliły a pdoddusiły, można podlać niewielką ilością wody. Kiedy składniki zmiękkną, dodajemy przyprawy do smaku. Kapusta musi wystygnąć. Kapustę nakładamy na płat ciasta francuskiego, w taki sposób by mozna było go zrolować. Zwinięty zapiekamy w piekarniku, zgodnie z opisem na opakowaniu. Jeżeli zostanie Wam farsz kapuściany, nie martwcie się, bardzo dobrze smakuje jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

 

 

Dodaj komentarz