Smaczny do barszczyku
Sam zresztą też
Na ciepło? Na zimno?
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 słoik kapusty kiszonej (ja miałam z własnych kiszonej 1 litrowy)
- 1 wieksza cebula
- sól
- pieprz
- maggi
- można dodać również tymianku
- kilka łyżek oleju
Przygotowanie:
Kapustę przepukuję na durszlaku. Cebulę kroje w kosteczkę. Warzywa przekładam na podgrzaną patelnię z olejem. Mieszam, pilnując by się składniki nie przypaliły a pdoddusiły, można podlać niewielką ilością wody. Kiedy składniki zmiękkną, dodajemy przyprawy do smaku. Kapusta musi wystygnąć. Kapustę nakładamy na płat ciasta francuskiego, w taki sposób by mozna było go zrolować. Zwinięty zapiekamy w piekarniku, zgodnie z opisem na opakowaniu. Jeżeli zostanie Wam farsz kapuściany, nie martwcie się, bardzo dobrze smakuje jako dodatek do ziemniaków i mięsa.