Fajny smak, jeżeli smak może być fajny;) Ostro-słodki, delikatny i do tego mięciutka szynka. Smakowite:)
Składniki:
5 plastrów ananasa z zalewy
½ szklanki soku ananasowego
2 kawałki mięsa ja użyłam szynki
3 łyżki octu
5 dkg mąki
4 łyżki oleju
1 czerwona i zielona papryka
przyprawy: sól, pieprze i ostra papryka
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej, szynkę smażymy z obu stron. Następnie trzymamy ją w cieple. Ananasa odsączamy. Zalewę, ¾ wrzątku i sok ananasowy wlewamy na patelnię i gotujemy. Do takiego sosu wkładamy szynkę. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki i dodajemy do reszty z patelni. Na koniec dodajemy ananasa, wszystko dusimy 15 minut. Przyprawiamy.