Strogonow

Jednego dnia zagościł

Ostry jegomość

Ale bardzo dobry:) 

Składniki:

70 dag wołowiny na gulasz
30 dag pieczarek
papryka czerwona
3 średnie cebule
mały koncentrat pomidorowy
mąka
masło
mielona papryka ostra
sól
pieprz

 

Przygotowanie:

Mięso należy oczyścić i pokroić w paski, pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w paski, cebulę w krążki. W rondlu rozgrzać masło, włożyć mięso i podsmażyć na rumiano. Dodajemy cebule, pieczarki i paprykę, również  sól, pieprz i nastepnie podsmażamy.  Gdy puszczą sok oprószyć mąką. Dusimy ok. 5 min, dodajemy koncentrat, doprawiamy papryką. Dolewamy wrzątek (ok. 2 szklanki) i dusić ok.40 min. do momentu gdy gulasz zrobi się gęsty. 

Dodaj komentarz