Śledzie z fasolką i ogórkiem

Nudno…?

ponuro…?

może śledzia….?

Składniki:

  • śledzie a’la matias (opakowanie 4-5 sztuk)
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 puszki białej fasoli
  • 4-5 papryk konserwowych
  • olej (by zalać śledzie)
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • maggi do smaku
  • pieprz
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe

Przygotowanie:

Śledzie moczymy przez 1-2 h w wodzie, by pozbyć się ich zbyt słonego smaku. Odsączamy je, a następnie kroimy w kawałki. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzi wraz z odsączoną fasolką. Mieszamy. Zalewamy, dodajemy przyprawy. Pozostawiamy przynajmniej na 4 h.

Dodaj komentarz