Jeżeli bez wyraźnej przyczyny cierpisz z powodu bólów głowy, może to oznaczać iż w Twoim menu kulinarnym brakuje kasz, nabiału, chudego mięsa, ryb, roślin strączkowych, orzechów, owoców i warzyw. Są one źródłem witamin z grupy B, żelaza, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych i cukrów prostych, które zapobiegają powstawaniu bólów głowy. Najzdrowiej jest jeść niewielkie porcje 5 razy dziennie – wówczas poziom glukozy we krwi nie spada do niebezpiecznego poziomu co skutkuje zaburzeniami w pracy mózgu i bólami. Głowa może boleć także z powodu odwodnienia, czy niedoboru płynów – wtedy to zaburza się metabolizm co skutkuje niemiłymi dolegliwościami. Często niepokojące bóle głowy znikają po wypiciu szklanki wody mineralnej z dodatkiem z soku z cytryny.
Ostatnie wpisy
-
Przekąska z batatów z krewetkami i awokado
28 lutego 2023
-
Pasty do chleba – serowa, z suszonych pomidorów, z hummusem
13 lutego 2023
-
Przekąski na stół – pomysł
13 lutego 2023
-
Metrowiec
13 lutego 2023
-
Deser ze słonym karmelem i orzeszkami
16 stycznia 2023
-
Mini tiramisu
16 stycznia 2023
Kategorie
- Chleby i bułki
- Ciekawostki kulinarne ze świata
- Co i jak? Kiedy i po co? Czyli porady drobne
- Czytelnia ze smakiem
- Dekoracje potraw
- Dekorowanie prezentów na różne okazje
- Dekorowanie stołu na różne okazje
- Kuchnia i jej dodatki
- Kulinarne wędrówki na wakacjach
- Kulinarne wędrówki po Zagłębiu i Śląsku
- Mały pomocnik przyjęć domowych oraz zasad savoir-vivre przy stole
- Menu catering impreza
- Na sprzedaż
- Od siebie słów kilka
- Przepisy – Fingerfood – Przekąski
- Przepisy na Ciasta i Desery
- Przepisy na Obiad
- Przepisy na Śniadanie
- Wszystko
Tagi
boczek
cebula
ciasto
ciasto francuskie
czosnek
Dania główne na przyjęcie
Dekoracja z wazonikami
Dekoracje na Bożenarodzenie
Dekoracje na Walentynki
Dekoracje na Wielkanoc
Dekoracje wiosenne i letnie
Dekoracje ze świeczkami
dodatki do drugiego dania
fingerfood
Halloween dekoracje
Imprezowy kęs
jajka
kapusta
KORECZKI
książka kucharska
majonez
marchew
masło
mięso mielone
mozzarella
mąka pszenna
orzechy włoskie
papryka
pasty i pasztety na kanapki
pieczarki
Polskie Pyszności
pomidory
Potrawy wegeteriańskie
przekąski
przetwory
sałatki
ser biały
ser żólty
szpinak
truskawki
Zupy na każdą pogodę
łosoś wędzony
śledzie
śledzik
śmietana