Przekąska z mięsa mielonego i bekonu

Ta przekąska nie wymaga aż takiego nakładu pracy, za to w smaku jest wyśmienita. Co nam będzie potrzebne? Mięso mielone, przyprawy i plastry boczku. Na pewno mile zaskoczycie swoich domowników czy też gości. Układamy na drewnianą deskę i zajadamy 🙂

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 op. boczku w plastrach ok 16-20 plasterków
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, odrobina maggi, kminek mielony
  • jajko
  • bułka tarta
  • plastry sera żółtego

Przygotowanie:

mięso i przyprawy łączymy ze sobą, formujemy rulony, na tak przygotowane mięso kładziemy mały plasterek sera a następnie owijamy szczelnie boczkiem. Zapiekamy w piekarniku przez 30 minut temperatura 170-180 stopni. Smacznego!

 

Dodaj komentarz