Naleśniki na ostro

A kto powiedział, że chcę Was z dżemem

Dziś nie moi drodzy

Zapraszam inny wariant:)

Składniki:

  • kilka naleśników – przepis tutaj
  • puszka tuńczyka w oleju
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta kuminu
  • szczypta papryki ostrej i słodkiej
  • szczypta kolendry mielonej
  • olej

 

Przygotowanie:

Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę lub piórka, czosnek drobniej. Podsmażamy na oleju, dusimy aż zmiękną. Następnie dodajemy tuńczyka oraz fasolę, wszystko doprawiamy i jeszcze chwilę dusimy. Naszym farszem nadziewamy naleśniki. Podajemy na ciepło.

Dodaj komentarz