Bardzo lubię pastę jajeczną i nie tylko w Święta. Gdy jeszcze jest ona w połączeniu z ciastem francuskim, to oprzeć się już nie mogę.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 – 3 łyżeczki curry
- 2 łyżki majonezu
- 1 cebula
- kilka listków sałaty zielonej
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na paseczki 2-2,5 cm, owijamy je na stożkach do pieczenia rurek. Tak zawinięte pieczemy w piekarniku ok 17 minut w temp. 170 stopni. Zaraz po wyjęciu, uważając by się nie poparzyć, należy wyjąć stożki z ciasta.
Jajka i cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy majonez i curry. Mieszamy. Tak przygotowaną pastą nadziewamy wystudzone nasze stożki. Dekorujemy sałatą.
Zdjęcia dodatkowe: