Marchewki z ciasta francuskiego nadziewane pastą jajeczną

 

Bardzo lubię pastę jajeczną i nie tylko w Święta. Gdy jeszcze jest ona w połączeniu z ciastem francuskim, to oprzeć się już nie mogę.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 – 3 łyżeczki curry 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • kilka listków sałaty zielonej

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na paseczki 2-2,5 cm, owijamy je na stożkach do pieczenia rurek. Tak zawinięte pieczemy w piekarniku ok 17 minut w temp. 170 stopni. Zaraz po wyjęciu, uważając by się nie poparzyć, należy wyjąć stożki z ciasta.

Jajka i cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy majonez i curry. Mieszamy. Tak przygotowaną pastą nadziewamy wystudzone nasze stożki. Dekorujemy sałatą.

 

 

 

Zdjęcia dodatkowe: 

 

 

 

Dodaj komentarz