![](https://i0.wp.com/gastromonia.pl/wp-content/uploads/2019/05/afrody_100x100.jpg?w=750&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/gastromonia.pl/wp-content/uploads/2019/05/ryby_do_konkursu_100x100.jpg?resize=100%2C98&ssl=1)
Składniki:
4 filety z łososia
4-6 dojrzałych moreli
150 ml Martini
3 łyżki masła
Szczypta gałki muszkatołowej
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Rybę należy oprószyć gałką muszkatołową oraz pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Solimy. Na każdym kawałku kładziemy po 2-3 połówki moreli i całość polewamy winem oraz roztopionym masłem. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.