Kotlety mielone z piersi kurczaka

Delikatne!

Soczyste!

Pyszne!

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • mleko do namoczenia kajzerki
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

 Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kajzerkę moczymy w mleku. Kiedy zmięknie, należy odcisnąć. Mięso i kajzerkę mielimy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażmy na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.


Dodaj komentarz