Koszyczki z chleba z kapustą



Składniki:

  • chleb tostowy
  • kapusta kiszona
  • grzybki
  • cebula
  • oliwa
  • maggi
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • jarzynka

Przygotowanie:
Z chleba tostowego wycinamy kółka większą szklanką. Blachę na muffinki smarujemy oliwą i wkładamy nasze krążki. Zapiekamy w 180 stopniach do momentu aż nabiorą brązowego koloru. Kapustę odsączamy z wody, cebulę kroimy w kostkę. Ja miałam grzybki w słoiku ale nie były marynowane lecz przygotowane pod sos, można jednak dodać świeże grzyby lub pieczarki. Oliwę wlewamy na patelkę, dodajemy warzywa. Dusimy z zielem i liściem laurowym. Gdy kapusta nam zmięknie dodajemy przyprawy. Tak przygotowany farsz przekładamy do naszych koszyczków. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

Dodaj komentarz