Karczek po królewsku

Szukałam orginalnego przepisu na karczek, w internecie naprawdę można znaleźć smaczne przepisy ale ten zwrócił szczególnie moją uwagę. Polecam, sprawdzone i smaczne:)

Składniki:

  • 4 plastry karczku
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 250 g żółtego sera w kawałku
  • pikantny ketchup
  • pieprz
  • sól

 

Przygotowanie:

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obieramy i kromy. Cebulę kroimy w cieniutkie plastry, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Płaską dużą brytfankę należy wyłożyć folią aluminiową. Układamy na niej z dwóch stron umoczony ketchupem karczek. Plaster obok plastra. Na każdy układamy pokrojone pieczarki oraz 2 krążki cebuli, posypujemy serem. Pieczemy ok. 1 h w temp. 170 stopni.



Dodaj komentarz