Jaki kieliszek do czego?

Oto sześć różnych kieliszków.
Idąc od lewej strony są to:
1. Pojemny, bez zawężanych brzegów, do wody.
2. Pojemny, pękaty, do czerwonych win.
3. Dość mały, węższy, do białego wina.
4. Niski, pękaty z wywiniętym brzegiem do brandy.
5. Wysoki, wąski, lekko stożkowy do szampana.
6. Mały i wąski do grappy.
 
A co zrobić, gdy nie mamy głowy by zpamietać wszystkie te zasady? Znalazłam i na to sposób! Jeśli chcesz, aby podawane przez Ciebie napoje wyglądały zawsze ciekawie, a niekoniecznie masz pewność czy dany kieliszek pasuje akurat do danego trunku – używaj mocno kolorowych i różnobarwnych kieliszków! Wtedy na pewno wszyscy będą zwracać uwagę jedynie na ich ciekawy wygląd, a nie na to, czy akurat nie są aby za wysokie, za pękate…  Jedne co mogą zrobić goście to rozkoszować się ich zawartością 🙂

Dodaj komentarz