Szynka z ananasem

Fajny smak, jeżeli smak może być fajny;) Ostro-słodki, delikatny i do tego mięciutka szynka. Smakowite:)

 

Składniki:

   5 plastrów ananasa z zalewy

   ½ szklanki soku ananasowego

   2 kawałki mięsa ja użyłam szynki

   3 łyżki octu

   5 dkg mąki

   4 łyżki oleju

   1 czerwona i zielona papryka

   przyprawy: sól, pieprze i ostra papryka


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej, szynkę smażymy z obu stron.  Następnie trzymamy ją w cieple. Ananasa odsączamy. Zalewę, ¾ wrzątku i sok ananasowy wlewamy na patelnię i gotujemy. Do takiego sosu wkładamy szynkę. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki i dodajemy do reszty z patelni. Na koniec dodajemy ananasa, wszystko dusimy 15 minut. Przyprawiamy.



Dodaj komentarz