Rybka pod pierzynką smakowitą

Składniki:

  • 4 filety z białej ryby
  • 5-6 łyżek bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól
  • 2 pomidory

 

Przygotowanie:

Rybę należy oprószyć solą i pieprzem. Bułkę tartą sypiemy do miski, masło rozpuszczamy i do niego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę dusimy. Gdy trochę ostygnie dodajemy wraz z masłem do bułki tartej, wsypujemy zioła prowansalskie do smaku i razem mieszamy. Naczynie żaroodporne wykładamy folią, kładziemy rybę, następnie naszą masę z bułki, na wierzch układamy plastry pomidora. Zapiekamy 30-35 minut, termoobieg z dwoma grzałkami, 160 stopni.



Dodaj komentarz