I do tego chrupiące frytki
Wersja obiadowa
Lub na kolację też smakoszy znalazła
Składniki:
- 10 ogórków konserwowych
- 5 cebul
- 2-3 łyżki musztardy
- 4 łyżki ketchupu
- 400 ml majonezu
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 1,5 kg mięsa mielonego wołowego (ja miałam wieprzowe)
- 1 sałata lodowa
- opakowanie serka w plasterkach
- 6 bułek do hamburgerów
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mięso smażymy na patelni i zostawiamy do ostygnięcia. Doprawiamy. W tym czasie szatkujemy sałatę lodową oraz przygotowujemy sos do naszej sałatki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, sześć ogórków również kroimy w kostkę, dodajemy majonez, ketchup, musztardę oraz śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na sam spód układamy pokrojone w większą kostkę spody bułek od hamburgerów – tylko by przykryć spód, resztę spodów zostawiamy na kolejną warstwę. Następnie układamy sałatę, przykrywamy sosem. Następnie dajemy mięsko – też część, które przykrywamy plasterkami sera. Następna warstwa to reszta bułki, sałata i sos. Na to układamy pokrojoną w plasterki resztę ogórków, przykrywamy mięsem, na sam wierzch układamy góry bułek od hamburgerów, te z sezamem. I gotowe!:)