Warstwowa sałatka gyros wg teściowej

Znika szybko

Czary mary

Do umycia mamy gary 

Składniki:

  • 300 g mięsa wieprzowego
  • olej
  • przyprawa do gyrosa
  • czerwona cebula
  • ketchup
  • kukurydza konserwowa
  • 2-3 ogórki kiszone
  • majonez
  • sałata lodowa

Przygotowanie:

Mięso kroimy w paseczki, obsmażamy je, dodajemy przyprawę do gyrosa. Miękkie przekładamy na spód miski. Najlepiej by miska była od dołu do góry tej samej szerokości, ja niestety takiej nie posiadam. Następnie kroimy w kosteczkę cebulę i wykładamy ja na mięso. Przykrywamy ketchupem. Kukurydzę odsączamy i posypujemy na ketchup, ogórki kroimy w kostkę, wykładamy na kukurydzę. Następna warstwa to majonez. Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy na sam wierzch. Smacznego! 

 

Dodaj komentarz