Tarta z brukselką i orzechami włoskimi

Fantastyczny przepis, tak oryginalny i niesamowity, że musicie koniecznie go wypróbować. Fenomenalne połączenie smaku. Idealne na każde party, przyjęcie z rodziną i przyjaciółmi. Spróbuj raz brukselki w tym połączeniu, a będziesz wracać do tego przepisu.

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • 200 g sera białego
  • 20 brukselek
  • 15 orzechów włoskich
  • 1/2 łyżki gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przez 10 minut blanszuj brukselki w gorącej wodzie z dodatkiem sody. W tym czasie rozłóż ciasto na blaszce. Ubij jajka z białym serem, solą, pieprzem i gałką, następnie wlej masę do formy z ciastem. Rozłóż na wierzch brukselkę. Ułóż także orzechy włoskie. Włóż tartę do piekarnika na 30 minut. Podawaj ciepłą, gorącą lub schłodzoną.

Dodaj komentarz