Szynka na duszonej cebuli

Bardzo szybkie danie. I smaczne do tego. Dzięki patelni Dry Cooker mięso nie przywarło i było bardzo mięciutkie. Kolejną zaletą tej patelni jest fakt, że posiada czujnik rozgrzania na rączce. Jak narazie jestem bardzo zadowolona:)

Składniki:

  • Mięso z szynki np. dwa kawałki
  • 3 cebule
  • Szczypta: rozmarynu, papryki czerwonej, soli oraz pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 ziela angielskie
  • 1-2 liście laurowe

 

Przygotowanie:

Mięso przyprawiamy oprócz rozmarynu. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wszystko wkładamy na patelnię, cebulę przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Całość dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Można dodać odrobinę wody do duszonej potrawy.




Dodaj komentarz