Sernik z kurkami

 

Składniki:

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 200 g krakersów ( ja dałam o smaku cebulkowym )
  • 50 g miękkiego masła
  • 200 g serka do kanapek
  • 200 g ricotty
  • 200 g kurek
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Krakersy należy pokruszyć i wymieszać z masłem. Ciasto rozkładamy równomiernie w wysokim naczyniu. Mieszamy oba rodzaje sera, dodajemy przestudzoną żelatynę oraz przyprawy. Na sam koniec kurki podsmażamy i również dodajemy do naszej masy. Wszystko wykładamy na nasze krakersy i wstawiamy do lodówki 4 godziny. Dekorujemy według uznania.


Zagłosuj jeśli podoba Ci się ten przepis 🙂

SERNIK Z KURKAMI


Dodaj komentarz