Składniki:
- 3 łyżeczki żelatyny
- 200 g krakersów ( ja dałam o smaku cebulkowym )
- 50 g miękkiego masła
- 200 g serka do kanapek
- 200 g ricotty
- 200 g kurek
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Krakersy należy pokruszyć i wymieszać z masłem. Ciasto rozkładamy równomiernie w wysokim naczyniu. Mieszamy oba rodzaje sera, dodajemy przestudzoną żelatynę oraz przyprawy. Na sam koniec kurki podsmażamy i również dodajemy do naszej masy. Wszystko wykładamy na nasze krakersy i wstawiamy do lodówki 4 godziny. Dekorujemy według uznania.
Zagłosuj jeśli podoba Ci się ten przepis 🙂