Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

Ale偶 smakowity

G贸ralski akcent

U mnie w domu 馃檪

Sk艂adniki:

  • 1 kg schabu
  • S贸l
  • 1 艂y偶ka przyprawy piernikowej
  • 5 plastr贸w w臋dzonego boczku, pokrojonego w kostk臋
  • 1 cebula pokrojona w kostk臋
  • Pieprz
  • 400 g oscypka lub rolady ustrzyckiej

Przygotowanie:

D艂ugim i ostrym no偶em wycinamy w schabie kiesze艅 przez ca艂膮 jego d艂ugo艣膰. Nacieramy mi臋so przyprawami i odk艂adamy. Na patelni podsma偶amy najpierw boczek, a nast臋pnie cebul臋. Dodajemy pieprz. Zawarto艣膰 z patelni przek艂adamy na r臋cznik papierowy i ods膮czamy z t艂uszczu. Oscypek lub rolad臋 mieszamy z naszym farszem. Tak przygotowany nadziewamy schab, dok艂adnie upychaj膮c go w mi臋sie.. Uk艂adamy na blaszce w r臋kawie, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 75 minut. Po tym czasie r臋kaw przecinamy i dopiekamy 5-10 minut.

Dodaj komentarz