Przepis powstał pod wpływem chwili ale takie właśnie są najciekawsze i często z orginalnym smakiem. Mężowi smakowało, mnie również:) Podałam dodatkowo z krokiecikami ziemniaczanymi zakupionymi w Lidlu.
Składniki:
- 2-3 plastry polędwicy
- 2-3 kawałki gotowego pasztetu
- 2-3 plasterki szynki parmezańskiej
- Kilka plasterków żółtego sera
- Liście szpinaku
- Awokado
- Sos sojowy
- Tabasco
- Płatki chilli
- Krokiety ziemniaczane
Przygotowanie:
Polędwiczki grillujemy w piekarniku. Na gotowe mięso kładziemy kawałek pasztetu oraz ser, wszystko zwijamy w szynkę parmezańską. Układamy na liściach szpinaku, układamy z boku obrane awokado, które posypujemy płatkami chilli. Całość polewamy w małej ilości sosem sojowym oraz tabasco.