Patelnia Delimano Dry Cooker Ceramica – Opinia wg GastroMoni

Ostatnio dzięki uprzejmości firmy Delimano dostałam możliwość przetestowania patelni ceramicznej Dry Cooker. Nie będę „słodzić” ani też pisać nieprawdy o w/w produkcie tylko dlatego, że został mi on podarowany.
Miło mi jednak napisać, że patelnia bardzo przysłużyła mi się w kuchni, mimo kilku miesięcznego korzystania wciąż jest w idealnym stanie. Potrawy nie przywierają, są soczyste i smaczne. Nie ma mowy o przypaleniu. Czasami jednak musiałam dodać odrobinę więcej oleju niż to jest zalecane przy stosowaniu tej patelni. Ale to zależało od danej potrawy. Sprawdziła się idealnie przy duszeniu gołąbków, smażeniu wątróbki lub przy parowaniu piersi z kurczaka z warzywami. Trzeba zaznaczyć, że dzięki gotowaniu na parze warzywa nie tracą swoich witamin.
Kolejnym plusem jest fakt, że myje się ją doskonale. Nic nie przywiera. Zarówno ręcznie jak i w zmywarce. Nie powstają żadne odpryski ani też patelnia się nie rysuje.
Dodatkową zaletą jest zmieniający się kolor rączki z czarnego na czerwony, gdy patelnia jest już na grzana. Taki sposób ostrzegawczy przyda się niejednej Pani domu, często przez nieuwagę można przecież poparzyć dłoń. Używając tej patelni możemy tego uniknąć.
Sam producent pisze o patelni: „Sekret patelni Dry Cooker tkwi w gorącym powietrzu, które cyrkuluje dookoła potrawy, równomiernie ją ogrzewając. Dzięki temu uzyskujemy zdrowe, chrupiące i pyszne dania o zmniejszonej zawartości tłuszczu – nawet do 96 % mniej niż w tej samej potrawie przygotowanej w sposób tradycyjny”.
Patelnia kosztuje 149,00 zł. Może cena nie jest najniższa ale produkt takiej jakości nie powinien być przeliczany, tym bardziej jeśli chodzi o Nasze zdrowie
Według mnie jest to patelnia godna polecenia.
Kolejne wpisy będą zawierały przepisy z użyciem tej oto patelni:)

Dodaj komentarz