Pasta z selera



Składniki:

  • 1 kg selera
  • 2 cebule
  • 1 p. margaryny
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 kostki bulona grzybowego
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 6 jajek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Seler i cebulę należy obrać i zetrzeć na tarce (duże otwory), dodajemy wodę, margarynę i bulion grzybowy. Gotujemy jedną godzinę. Studzimy i dodajemy bułkę tartą oraz jajka. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180-190 stopni.
Jeżeli dodamy mniej niż 1 szklankę wody i więcej niż 1 szklanka bułki tartej, nasza masa się zapiecze mocniej i zamiast pasty powstanie pasztet z selera.

Dodaj komentarz