Nadziewane pieczarki

Dziś zapraszam

Do stołu

Na wypchane pieczarki:)

Składniki:

  • kilka dużych pieczarek
  • szklanka bułki tartej
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki masła
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty

Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy, wyrywamy lub odcinamy trzonek. Masło należy roztopić na patelni, dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Lekko rumienimy i dusimy aż będzie miękka, dodajemy przyprawy, a następnie bułkę tartą. mieszamy. Farsz powinien być mokry, jeśli taki nie jest można dodać więcej masła. Pieczarki faszerujemy naszą masą, a następnie układamy albo plaster sera albo posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika na 160 stopni na jakieś 25-30 minut.

Dodaj komentarz