Składniki:
- wędzona makrela
- szczypiorek
- 3-4 patisony lub ogóreczki kiszone
- serek typu almette
- sól
- pieprz
- kilka kromek chleba tostowego
Przygotowanie:
Makrele obieramy dokładnie by nie było ości, drobimy. Następnie kroimy patisony bądź ogórki w drobną kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy z serkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Chleb tostowy wkładamy do tostera by się trochę zarumienił. Kiedy jest już gotowy odkrawamy „skórki” i kroimy w kwadraty. Na takie kanapeczki nakładamy naszą pastę. Dekorujemy papryką bądź pomidorkiem.
Makrele obieramy dokładnie by nie było ości, drobimy. Następnie kroimy patisony bądź ogórki w drobną kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy z serkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Chleb tostowy wkładamy do tostera by się trochę zarumienił. Kiedy jest już gotowy odkrawamy „skórki” i kroimy w kwadraty. Na takie kanapeczki nakładamy naszą pastę. Dekorujemy papryką bądź pomidorkiem.