Meat lolipop

Składniki:
Meat Lollipop:
  • mięso mielone
  • płatki chili
  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • patyczki do saszłyków
Kubeczki:
  • ryż biały
  • groszek mrożony
  • jajko
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z przyprawą do mięsa mielonego, płatkami chili, dodajemy jajko i bułkę tartą. Wszystko razem mieszamy. Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie by podczas pieczenia się nie spaliły. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w piekarniku przez 35-40 min w temperaturze 170-180 stopni. Ryż gotujemy, gdy staje się miękki dodajemy groszek mrożony. Kiedy wszystko jest już ugotowane odcedzamy. Pozostawiamy jeszcze chwilę w garku, dodajemy jajko i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Dodaj komentarz