Kuleczki mięsne w zalewie


Składniki:
  • mięso mielone
  • czosnek
  • jajko
  • bułka tarta
  • litr wody
  • 14 łyżek octu
  • 2 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, czosnek, trochę bułki tartej i formujemy kuleczki. Następnie rzucamy na rozgrzany olej i smażymy ze wszystkich stron. Kiedy są gotowe odkładamy. Przygotowujemy zalewę. Gotujemy wodę, cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, cukier oraz ocet. Na koniec przyprawy. Gotujemy przez 10 min. Odstawiamy do wystygnięcia. Zalewa musi być zimna zanim zalejemy kuleczki. Pozostawiamy na noc w lodówce. 

Dodaj komentarz