Kuchnia dla biegaczy – Violetta Domaradzka, Roberta Zakrzewski, Damian Parol

Dziś prezentuję Wam książkę inną niż dotychczas. Tym razem coś idealnego dla sportowców i wegan. I mimo, iż weganką nie jestem książka ta ma wiele znakomitych propozycji.

Książka posiada obszerny wstęp, w którym znajdziemy informacje od dietetyka, co warto jeść, w jakich ilościach produkty są dozwolone. Ponadto, wskazuje choroby powstałe przy stosowaniu złej diety. Przedstawione są również praktyczne porady dotyczące diety wegańskiej.

Śniadania podzielone są na kanapki zarówno na słono jak i na słodko, jest i drugie śniadanie w postaci przepisów z owoców, musów oraz tofu.

Kolejna kategoria to zupy. Szczególnie zainteresowała mnie zupa bananowa. I to z pieczarkami:)

Między kategoriami z przepisami znajdziemy przydatne informacje dla każdego. Skąd wziąć białko? Informacja o suplementach itp.

Oprócz powyższych ciekawostek znajdziecie również w każdym z przepisów informację o tym, która potrawa zawiera i jaką witaminę, w jaki minerał jest bogata.

Przepisy są czytelne i nie wydają się trudne w „obsłudze”. Ja już dziś będę przygotowywać pastę z grochu. Bardzo ciekawa jestem jej smaku. Zapewne wkrótce podzielę się z Wami wrażeniami smakowymi:)

Książka to 240 stron nie tylko przepisów ale również porad istotnych dla każdego sportowca i weganina. Ja ze swojej strony polecam tę książkę. Jest ona na pewno perełką wśród innych kucharskich książek.

Dodaj komentarz