Kotlety mielone z jajkami na twardo

Za oknem szaro i buro

Poproszę o uśmiech

Jesteśmy, witamy kotleta nakładamy

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego
  • 1 bułka kajzerka, namoczona w wodzie i odciśnięta
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 cebula dymka
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone drobno
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Mięso należy wymieszać z bułką. Dodajemy jajko i wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Na patelni należy rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać do masy mięsnej i wymieszać. Następnie dodajemy pokrojoną dymkę oraz jajka na twardo. Z masy należy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Dodaj komentarz