Klopsiki z ogórkiem

Trochę to trwało

Ale są wakacje

Zanurzyłam się w nich

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka startej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 1 całe jajo
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • kalarepa
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek pora
  • opcjonalnie seler naciowy

Przygotowanie:

Mięso mielone mieszamy dokładnie z przyprawami, jajkami, roztopioną resztą masła klarowanego i ostudzoną zeszkloną cebulą. Z powstałej masy formujemy klopsiki i gotujemy w  gorącej wodzie. Warzywa kroimy według uznania, podduszamy na oleju kokosowym. Doprawiamy. Mieszamy z ugotowanymi klopsikami.

Dodaj komentarz