Składniki:
- 2 – 4 większe gruszki
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
- mały ząbek czosnku
- tymianek
- 2-3 łyżki śmietany kremówki
- ser pleśniowy
- 4 łyżki masła
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Gruszki należy wydrążyć, skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Czosnek drobno siekamy, następnie mieszamy z tymiankiem, serem i śmietaną. Taką masę wkładamy do naszych wydrążonych gruszek. Przygotowaną folię, dzielimy na tyle części ile mamy połówek gruszek, każdy pasek folii smarujemy cienko masłem i zawijamy w niego gruszkę. Pieczemy 10 min w temperaturze 220 stopni.
Gruszki należy wydrążyć, skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Czosnek drobno siekamy, następnie mieszamy z tymiankiem, serem i śmietaną. Taką masę wkładamy do naszych wydrążonych gruszek. Przygotowaną folię, dzielimy na tyle części ile mamy połówek gruszek, każdy pasek folii smarujemy cienko masłem i zawijamy w niego gruszkę. Pieczemy 10 min w temperaturze 220 stopni.