Brukselki z czosnkiem i ziołami

Mówi się, że kolor zielony to kolor nadziej. Wierzę, że tak.

I mówi się, że nadzieja umiera ostatnia. Umarła… a z nią bliska mi osoba. Nie pomógł ani kolor, ani lekarz.

Smutek, żal, złość gościły w moim sercu. Nie zrozumiały jest nasz los….

Dla wszystkich, którym jest smutno w ten deszczowy dzień, moja brukselka na pocieszenie.

Składniki:

  • 500 g brukselek
  • 3 ząbki czosnku
  • świeże zioła: szałwia, rozmaryn, estragon
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Brukselki gotujemy aż będą miękkie, ja zazwyczaj gotuję 12 minut od zagotowania się wody. Na oliwie podsmażamy rozgniecione ząbki czosnku, pod koniec dodajemy posiekane zioła. Dodajemy nasze brukselki i wszystko razem mieszamy. Na koniec solimy i pieprzymy.

Dodaj komentarz