Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 1 szklanka cukru
- 7 jajek
- banany
Przygotowanie:
Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie pozostawić na 5 minut. W misce ubijamy żółtka wraz z cukrem aż masa będzie gładka. Naszą masę dodajemy do czekolady i mieszamy. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, wylewamy naszą masę i równamy na płaski płat. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 160 stopni. Ważne by się nie przypiekło nasze ciasto. Po upieczeniu gdy lekko ostygnie, owijamy folią i pozostawiamy w lodówce na cała noc lub 8 godzin. Następnie z białek ubijamy pianę. Naszą roladę nadziewamy pianą oraz bananami pokrojonymi w talarki. Posypujemy cukrem. Ciasto zwijamy od jednego końca po drugi. Dekorujemy według uznania.