Składniki:
Meat Lollipop:
- mięso mielone
- płatki chili
- jajko
- bułka tarta
- przyprawa do mięsa mielonego
- patyczki do saszłyków
Kubeczki:
-
ryż biały
-
groszek mrożony
-
jajko
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z przyprawą do mięsa mielonego, płatkami chili, dodajemy jajko i bułkę tartą. Wszystko razem mieszamy. Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie by podczas pieczenia się nie spaliły. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w piekarniku przez 35-40 min w temperaturze 170-180 stopni. Ryż gotujemy, gdy staje się miękki dodajemy groszek mrożony. Kiedy wszystko jest już ugotowane odcedzamy. Pozostawiamy jeszcze chwilę w garku, dodajemy jajko i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.