Wersja bigosu z ananasem

Składniki:

  • Słoik kapusty kiszonej
  • 500-700 g mięsa ja miałam szynkę
  • Puszka ananasa
  • 2 kiełbasy np. śląska
  • Kilka łyżek koncentratu pomidorowego do smaku
  • Pieprz
  • Jarzynka
  • Maggi
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy

 

Przygotowanie:

Kapustę przepłukujemy. Następnie gotujemy. Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do kapusty i wszystko razem gotujemy do miękkości. Dodajemy także ananasa, ziele angielskie, liść laurowy oraz jarzynkę. Kiedy produkty są miękkie, odlewamy nadmiar wody, ja zazwyczaj pozostawiam 1/5 garnka, w którym gotuję. Dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Ta potrawa jest lepsza dnia następnego, gdy produkty się przegryzą



Dodaj komentarz