Są takie dni, że bez czegoś słodkiego ani rusz. Snuję się smętnie po domu i szukam…. niczym łowca.
Otwieram lodówkę, zaglądam do szafek. A nuż ustrzelę coś co poprawi mi nastrój. A nastrój nastawiony jest na coś słodkiego. Węszę…
tak jestem blisko! Są!
Herbatniki, masa oooo i borówki nawet:)
Ha! mam swoją „zwierzynę”:)
Składniki:
- 1 duża paczka herbatników
- 1/3 masła 250 g
- 200 g borówek
- Masa krówka z orzechami
- 1 śmietana 30%
- 1 śmietan fix
Przygotowanie:
½ paczki herbatników kruszymy, dodajemy masło i wyrabiamy. Ugniecione herbatniki wykładamy na spód foremki. Przyciskamy do dna. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Następnie wykładamy na nie masę i 2/3 borówek. Następnie herbatniki w całości. Śmietanę ubijamy dodając śmietan fix. Wykładamy na wierzch. Posypujemy resztą borówek.
Fabryka Form sprezentowała mi szpatułkę do kremów i ciast. Kiedy ją tylko zobaczyłam, uśmiechnęłam się, bo sama szpatułka wygląda radośnie. Zastanawiałam się jednak czy taka malutka bez uchwytu będzie poręczna.
I tak, i nie. Trzyma się ją wygodnie ale słabiej zbiera krem z dna miski niż węższe szpatułki. Także albo ja potrzebuję większą miskę albo węższą szpatułkę. Bardzo podoba mi się wygląd samej szpatułki. Kojarzy mi się z duszkiem.
Nie miałam problemu by rozsmarować masę. Dzięki temu, że szpatułka jest gładka, masę rozsmarowuje się łatwo i szybko.
Bardzo łatwo utrzymać szpatułkę w czystości, łatwo się myje i zabiera niewiele miejsca w naszej kuchennej szufladzie.
Dla osób lubiących kolorowe i wesołe gadżety, ta szpatułka napewno przypadnie do gustu.