To niesamowita książka – Podkręć swój mózg, która od pierwszych przepisów staje się hitem. Wydawnictwo Jedność postawiło na jakość i to widać od razu. Dawno nie znalazłam w jednym miejscu tylu niesamowitych przepisów, tak wykwintnych, łatwych w wykonaniu i smacznych. Do tego podzielonych na kilka menu.
W książce znajdziemy następujące menu:
- na dobrą pamięć
- przeciw starzeniu
- bez cukru
- z super produktów
- antystresowe
- witaminowe
- na dobry sen
Doskonałym rozwiązaniem jest fakt, że propozycje są podzielone i można wybierać sobie odpowiednie posiłki z różnego menu. Ja już znalazłam dla siebie kilka propozycji. Pierwszą potrawą, którą wykonałam był deser – krem czekoladowy z awokado i pistacjami. Jest bardzo efektowny, a jego przygotowanie zabiera aż całe 10 minut. Połączenie awokado z kakao zupełnie mnie zaskoczyło, smacznie zaskoczyło. Przepis na blogu.
Przepisy są bardzo czytelne, wnętrze książki bardzo ładne graficznie, a same zdjęcia potraw apetyczne. Nic nie jest przerysowane, ani męczące.
Podane są składniki, sposób przygotowania ale również wskazówki i czas przygotowania, który jest stanem faktycznym całej procedury gotowania. Ponadto na każdej stronie, gdzie widnieją potrawy są stempelki z informacją jak dana potrawa na nas wpływa np. składnik wzmacniający.
Warto też zaznaczyć, że książka zawiera bardzo dobre rady, opisując czego może potrzebować nasz organizm, gdzie to znaleźć, jak i co eliminujemy by poprawić jakość naszego życia.
Ja jestem oczarowana tą książką, dlatego też gdy tylko dostałam ją w swoje ręce zabrałam się za gotowanie. A oto moje dzieła sztuki.
Tarta z brukselkami i orzechami. Normalnie niesamowity, zaskakujący smak.
oraz sałatka z wędzonym łososiem i pomarańczą. Próbowaliście kiedyś? do tego sos musztardowy?
Na blogu znajdziesz następujące przepisy:
- krem czekoladowy z awokado i pistacjami
- tarta z brukselką i orzechami włoskimi