12 października 2012 r. minęło dokładnie pięć lat od kiedy założyłam GastroMonię.
To były moje pierwsze kroki w kulinarnej blogosferze. Wtedy to jeszcze było nas znaczniej mniej….
Przez te 5 lat wiele się zmieniło w moim i blogowym „życiu”. Patrzę wstecz i cieszę się z każdego sukcesu, który udało mi się osiągnąć.
Chciałam się z Wami tym podzielić i zaprosić na mały deser:)
Składniki:
- 200 g czekolady gorzkiej
- 25 g masła
- 240 ml śmietanki kremówki
Przygotowanie:
Siekamy czekoladę, wrzucamy do miski, dodajemy miękkie masło. W rondelku należy zagotować śmietanę, dolewamy czekoladę z masłem i starannie mieszamy. Ja wylałam masę do foremki a potem wybierałam jak lody z pojemniczka, ale można odrazu przelać do pucharków lub kieliszów. Wkładamy na 2 h do lodówki by stężało. Posypujemy startą czekoladą.