Jajka faszerowane pieczarkami

Ale jaja!

Powiedziało żółtko do pieczarki

I się nadziali 🙂

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 cebula
  • 8 pieczarek
  • 10 dag masła
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę i pieczarki pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni sklaruj masło, dodaj cebulę i pieczarki. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich wystudzone pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj we wcześniej przygotowanym naczyniu. Przygotowaną masą napełnij puste białka jajek.

Dodaj komentarz